Cea mai veche biserică din actualul oraș Bucecea a fost o biserică de lemn mică pe locul căreia s-a construit prin contribuția locuitorilor, în anul 1865 o biserică nouă din lemn și cărămidă.
În anul 1891, cu cheltuiala locuitorilor s-a construit din nou biserica din piatră și cărămidă și s-a acoperit cu tablă. Catapeteasma s-a folosit cea de la biserica veche, pe care se vede inscripția: că aceasta s-a făcut în zilele lui Alexandru Ipsilant voievod (1787) luna lui mai, în 23 zile, de Vasile Zugrav Tradu. Aceasta este biserica cu patronul Sfântul Nicolae. La această biserică au slujit preoții: Pavel, Ștefan, Ioan Ștefănescu, Gh. Popescu, Iordache Gheorghiu, care a servit 45 ani, preotul Dimitrie, economul Teodor Popovici, preotul Dimitrie Grigoriu, Iordache Gh. Popescu, economul Vasile Teodorecu, preotul Gh. Calistru, sachelarul Gh. Gheorghiu, preotul Nicolae Grigoriu, transferat la Mănăstirea Agafton și din 1886 economul Vasile Ionescu până în preajma anului 1938.
La Parohia „Sfântul Nicolae” au urmat preoții: Alexandru Puiu, 1930-1939; Buțerchi Dumitru, 1969-2007, preotul Precob Marian, din 2007, venit de la Parohia Străteni.
Biserica Sfântul Nicolae și-a schimbat înfățișarea prin vrednicia preotului Buțerchi Dumitru: tencuieli exterioare cu praf de piatră, alei betonate străjuite de arbori ornamentali, casă praznicală, toate împrejmuite cu gard din fier forjat.